متخصص رادیولوژی بورد تخصصی و فوق تخصصی سونوگرافی، سی تی اسکن و MRI
برای خانمهایی که قصد باردار شدن دارند رژیم غذایی پیش از بارداری بسیار مهم است. اگر شما هم تصمیم گرفتهاید که باردار شوید باید در رژیم غذایی خود تغییرات اساسی ایجاد کنید تا علاوه بر این که سلامت خودتان و فرزندتان را تأمین میکنید، دوران بارداری و زایمان راحت و بیدردسری داشته باشید. در این مطلب به ۵ نکته در رابطه با رژیم غذایی پیش از بارداری به شما توصیه میکنیم تا علاوه بر اینکه رژیم غذایی خود را بهتر میکنید از سلامتی خود هم محافظت کنید.
۱- فولیک اسید را فراموش نکنید!
بر طبق مطالعات انجام شده هر چه فرد زودتر (قبل و در زمان حاملگی) آغاز به مصرف فولیک اسید که ویتامین حیاتی است کند، احتمال ابتلا نوزادش به نقص لوله عصبی (مانند اسپینا بیفیدا) کمتر خواهد شد. بیشتر سبزیجات برگ سبز، و غلات سبوسدار حاوی فولیک اسید هستند. حتی بعد از تغییرات اساسی در رژیم غذایی بهترین و مطمئنترین راه برای تأمین فولیک اسید استفاده از مکمل آن است. به خصوص هنگامی که حالت تهوع دارید و میتوانید مکمل فولیک اسید را به راحتی از داروخانهها تهیه کنید. تنها نکتهای که باید آن را به یاد داشته باشید این است که میزان فولیک اسید مکمل باید بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ میکروگرم باشد، تا بتواند نیازهای بدن شما و جنین را کاملا تأمین کند.
۲- مواد غذایی کاذب را دور بریزید!
اگر قصد بارداری دارید باید کمتر از قندهای تصفیهشده و آرد سفید استفاده کنید. یعنی باید مصرف بیسکوییت و کلوچه، دونات، شیرینی دانمارکی، شکلات، و خوراکیهایی مشابه آنها را کاهش داده و به حداقل برسانید. علاوه بر آن باید کمتر از چربیهای اشباعشده مانند سیبزمینی سرخکرده و یا مرغ کبابی استفاده کنید. چراکه مصرف زیاد چربی و غذاهای چرب باعث تشدید حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداری میشود.
۳- از مواد غذایی سالم لذت ببرید!
مصرف هرگونه مواد غذایی سالم و خوب را که بدن شما و نوزادتان به آنها نیاز دارد را بالا ببرید. برای مثال بیشتر از برگهای سبز سبزیجات در تهیه انواع سالاد استفاده کنید. مصرف خوراکیهای زرد رنگ از قبیل زردآلو، هویج، پاپایا، انبه، و …، غلات سبوسدار مثل نانهای سبوس دار، برنج قهوهای، جو دو سر و لبنیات کمچرب مخصوصا شیر، ماست و پنیر را فراموش نکنید.
۴- وعده های غذایی را حذف نکنید!
اگر جزو افرادی هستید که صبحها از خانه با عجله بیرون میروید و صبحانه نمیخورید و یا در وقت نهار به دلیل مشغله زیاد ترجیح میدهید نهار نخورید و به کارهایتان برسید کار بسیار اشتباهی میکنید. مخصوصا اگر قصد بادار شدن دارید و یا باردار هستید چراکه هر بار که وعده غذایی خود را حذف کنید، نوزاد خود را هم از آن وعده غذایی محروم میکنید. بنابراین باید این را بگوییم که بهتر است از همین حالا ۳ وعده غذایی اصلی را در شبانه روز داشته باشید و تحت هیچ شرایطی آنها را از دست ندهید به اینترتیب هنگامی که باردار شدید نیز نوزاد شما در طول روز یک منبع غذایی منظم و ثابت برای تغذیه دارد.
۵- به عادات غذایی خود بیشتر توجه کنید!
آیا شما هم عادات غذایی خاصی دارید؟ آیا این عادات غذایی شما را از داشتن یک رژیم غذایی سالم محروم میکند؟ آیا به اختلال در غذا خوردن مثل بیاشتهایی و یا پرخوری عصبی مبتلا هستید؟ اگر جوابتان مثبت است باید قبل از اینکه اقدام به بارداری کنید عادت غذایی خود را درمان کنید. اگر ناچارا بخاطر یک بیماری مزمن و یا خودخواسته از یک رژیم غذایی محدود مانند ماکروبیوتیکی، گیاهخواری، وگان، و یا رژیم دیابتی پیروی میکنید اکنون که قصد باردار شدن دارید باید این موارد را با پزشک خود در میان بگذارید و از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید تا عادات غذایی خود را تغییر دهید.